Top 9 motive pentru care ar trebui sa dansezi

dans

Probabil ati observat faptul ca toti dansatorii precum si instructorii se bucura de un corp bine definit ce este admirat de toti cei din jur. Acest lucru se datoreaza in mod deosebit activitatii pe care o desfasoara in mod periodic. Mai mult de atat, dansul vine impreuna cu multe alte beneficii aduse atat fizicului, cat si psihicului fiecaruia care il practica.

  • Aspect social

Dansul este un mod prin care oamenii socializeaza intre ei astfel ca ajung sa lege legaturi stranse. Nu poti sti niciodata pe cine vei intalni pe ringul de dans: un prieten fidel pe viata sau dragostea vietii tale cea mult asteptata.

dans

Sursa: bath.co.uk

  • Arderea caloriilor

Datorita efortului fizic la care este supus organismul acesta va arde in medie intre 200 si 400 de calorii la fiecare 30 de minute dansate. Acesta este echivalentul unei plimbari cu bicicleta.

  • Stare de spirit imbunatatita

Majoritatea oamenilor care vor sa se destreseze obisnuiesc sa isi puna muzica pe fundal si sa danseze in stilul si ritmul ce le prieste cel mai bine in respectivul moment. Chiar si dupa 5 minute dupa ce ati realizat aceasta activitate veti vedea ca va veti simti mult mai bine.

  • Mediu sanatos

Nici un spatiu destinat dansului nu va permite sa se fumeze sau sa se consume bauturi alcoolice.

dans

Sursa: visitcarlingford.com

  •  Balans

Studiile realizate de-a lungul timpului arata ca adultii care au in urmat activitati fizice precum dansul tind sa aiba la batranete mai putine incidente de a cadea atat de usor.

  • Elimina stresul

Foarte multe persoane se destreseaza dansand caci corpul este supus la un efort fizic, insa muzica ce se aude pe fundal elimina gandurile negative.

  • Exercitii fizice

Unele stiluri de dans impun anumite miscari destul de greu de realizat, astfel ca multe grupe de muschi sunt solicitate. Cand dansati e ca si cum ati merge la sala, insa aceasta activitate este mult mai amuzanta si totodata vine cu aceleasi beneficii.

dansuri

Sursa: buddytv.com

  • Incredere in propria persoana

Toti dansatorii au extrem de multa incredere in ei, iar acest lucru se datoreaza in mod deosebit activitatii pe care o desfasoara de-a lungul timpului. Multe persoane au reusit prin intermediul dansului sa scape de timiditate.

  • Distractie

Este extrem de amuzant sa dansezi. Exista atat de multe stiluri in aceasta lume, astfel ca orice persoana isi va gasi un anumit tip de miscare care sa ii provoace o stare de bine.

fete dansand

Sursa: eblogfa.com

Nu ezitati sa va inscrieti la cursurile de dans care v-ar aduce toate aceste beneficii atat trupului cat si psihicului dumneavoastra.