Top 10 stiluri de dans din lume

stiluri de dans

Dansul este o forma de arta care implica miscari ale corpului, intr-un anume ritm, dupa muzica. Este parte integranta a oricarei culturi din lume, dansul fiind folosit ca o forma de exprimare a sentimentelor, de interactiune sociala sau ca o modalitate de mentinere in forma. Cele mai cunoscute stiluri de dans din lume sunt, probabil, familiare tuturor. Un top 10 al celor mai cunoscute dansuri din lume va oferim in continuare.

1. Dans hip-hop

S-a dezvoltat ca stil de dans aferent culturii hip-hop. Mai este cunoscut si sub denumirea de „street dance” si implica miscari libere, nefiind un stil de dans restrictiv din acest punct de vedere. A crescut in popularitate in principal datorita promovarii obtinute in urma concursurilor intre trupe – asa-numitele „dance battles” din Statele Unite ale Americii.

2. Step

Este un stil de dans foarte cunoscut la nivel mondial. Oricine cunoaste acei pantofi specifici, cu placute metalice pe varfuri si tocuri, care creeaza acel sunet ritmat care nu este neaparat insotit de muzica.

3. Dans Yangko

Este un dans traditional chinezesc, ce implica miscari unduitoare si ritmice, in principal pornite din talie si solduri. Este un dans cu o istorie de peste 1000 de ani si poate fi vazut in numeroase clipuri Youtube – de obicei in timpul „Lantern Festival” din China.

4. Dans oriental

In popor mai este numit si „dans din buric”, desi miscarile la acest stil de dans nu implica doar acea parte a corpului. Popularitatea acestui stil a crescut considerabil in secolele 18 si 19, cand artistii orientali au inceput sa ilustreze imagini specifice din haremurile Imperiului Otoman.

5. Kathak

Este una din cele opt forme de dans clasice indiene. Originile stilului se regasesc in India de Nord, iar forma actuala pastreaza influentele ritualice pe care acest dans le-a avut de la bun inceput.

6. Gangnam Style

Este un stil de dans aparut relativ recent, care se refera oarecum la stilul de viata coreean din districtul Gangnam din Seul. De la prima sa aparitie a devenit viral, prin ritmicitate si miscarile amuzante.

7. Breakdance

Acest stil de dans este unul ce implica miscari acrobatice si elemente de gimnastica. A inceput sa devina mult mai cunoscut multumita lui Michael Jackson, in prezent avand adepti in intreaga lume.

8. Balet

Isi are originile in secolul al 15-lea, in Italia. Dezvoltarea acestui stil de dans a avut insa loc in Franta si Rusia, implicand miscari acrobatice precise, dar si o deosebita eleganta.

9. Salsa

Se danseaza pe muzica specifica latino-americana, de obicei in cuplu. E un stil de dans cunoscut la nivel mondial pentru miscarile romantice, chiar provocatoare uneori, care redau o veritabila poveste de iubire.

10. Dans sincron

Este o forma de dans ce implica participarea mai multor persoane, care realizeaza miscari ritmice in sincronizare perfecta. Fara indoiala si acest stil de dans cunoaste diverse forme, insa principiul ramane acelasi: pasii sunt executati simultan, iar miscarile tuturor dansatorilor sunt perfect aliniate si sincronizate.