Opt lucruri pe care le pierzi cand renunti la dans

latino-time.ro

Pe parcursul vietii facem tot felul de sacrificii. Pentru a-ti construi o cariera, trebuie sa mai renunti uneori la hobby-uri, intrucat nu ai suficient timp de alocat si pentru ele. Renuntarea la dans este un lucru care nu e foarte usor de facut – cei pasionati de asta vor intelege. Exista o lista de lucruri pe care le pierdem in momentul cand intrerupem aceasta activitate. Sa vedem care ar fi aceste elemente.

  1. Andrenalina. Nu exista niciun sentiment in lume care sa poata fi comparat cu dansul, atunci cand il practici, pentru ca iti place, in fata unui public. Indiferent de ocazie, de fiecare data cand dansezi in fata prietenilor, rudelor, cunostintelor sau chiar a necunoscutilor, simti acea andrenalina specifica. Renuntand la dans, o pierzi.
  2. Obiceiurile ciudate specifice dansului. Mai exact, numaratorile in gand ale pasilor ” … 5, 6, 7, 8″, ori miscarile in ritm de dans, de fiecare data cand se aude o melodie, efectuate inconstient, in fiecare zi. Multi nu realizeaza ca exista astfel de obiceiuri decat atunci cand renunta la dans.
  3. Haosul. A fi atras in nebunia miscarilor, a repetitiilor si pasilor poate fi un lucru ce te face, la sfarsitul zilei, sa spui ca totul s-a meritat pe deplin. Renuntand la dans, te privezi de toata aceasta nebunie.
  4. Evadarea. Desi activitatea dansului poate insemna o doza suplimentara de stres din punct de vedere al programului si timpului alocat, este si o eliberare, o evadare din cotidian pe care o resimte fiecare dintre noi. Poate fi destul de dificil ca intr-o anume zi sa stii ca nu mai ai cursuri de dans, trebuind sa cauti alte activitati cu ajutorul carora sa faci fata stresului zilnic.
  5. Flexibilitatea. Odata ce renunti la dans, treptat vei pierde din flexibilitatea ce ti-a oferit-o. Nu vei mai putea face toate acele intoarceri, fandari si aplecari pe care le executati cu atata usurinta.
  6. Febra musculara. A dansa inseamna a te implica in totalitate, te lasi purtat de muzica si dansezi pana cand a doua zi ajungi sa ai febra musculara. Este insa un sentiment placut, pentru ca ai facut exact ceea ce iti aduce satisfactie.
  7. Costume si machiaj. Unele dansuri implica si costume specifice, pentru un impact deosebit. Dansatorii profesionisti care renunta la dans pot sa resimta lipsa costumelor, machiajelor deosebite, a fixativului si a tot ceea ce inseamna aspectul deosebit pe care il are un dansator.
  8. Dansul printre prieteni. Fie ca e vorba de o trupa de dans in care activezi, fie ca esti inscris la cursuri de dans ori ca faci asta la nivel profesionist, te afli tot timpul intr-un grup de prieteni. Dansatorii se ajuta intre ei, se inteleg, isi ofera tot timpul sfaturi si se perfectioneaza impreuna. Renuntand la dans, te privezi de toate aceste lucruri.

Exista insa un singur lucru pe care nu il pierzi atunci cand renunti la dans. Acesta este reprezentat de amintiri – amintirile legate de dans si de perioada in care erai in top, deliciul fiecarei petreceri si incantarea privitorilor nu le vei pierde niciodata.