Dansul aduce beneficii pentru creier

beneficii dans

Numeroase cercetari au dovedit acest lucru: printre nenumaratele beneficii pentru sanatate ale dansului se numara si ajutorul pe care il ofera creierului si functiilor cognitive.

O explicatie mai detaliata spune efectiv ca „Dansul te face mai destept”. Argumentele sunt evidente: dansul pregateste creierul pentru invatare. Pe masura ce executi miscari de dans, sangele este pompat mai bine in intreg corpul, implicit si catre creier. Dansul favorizeaza astfel o activitate mai buna la nivel de cortex cerebral – pe masura ce te gandesti care este pasul urmator pe care trebuie sa il executi, se formeaza noi legaturi neurale si transmiterea tuturor informatiilor este facilitata.

Dansul reduce, de asemenea, riscul de aparitie al dementei. Un grup de cercetatori din New York au efectuat un studiu asupra unui esantion de persoane cu varste de peste 75 de ani, care a dovedit acest fapt. Un procent de peste 76% dintre cetatenii seniori participanti la studiu a manifestat mult mai putine semne de dementa, imbunatatindu-si in acelasi timp abilitatile cognitive.

In mod similar cu orice activitate fizica, dansul contribuie la reducerea stresului si a depresiei. Acest lucru este realizat prin cresterea concentratiei de endorfine si serotonina la nivelul creierului. Acesti neurotransmitatori sunt cei care controleaza nivelul de energie al unei persoane, atitudinea si starea generala de spirit. Atunci cand dansezi sau faci miscare, corpul emite in mod natural acesti neurotransmitatori, iar consecinta directa este reducerea stresului si a starii de depresie.

Dansul te face mai destept, dansul reduce riscul de aparitie al dementei si inlatura de asemenea stresul – acestea sunt doar trei dintre beneficiile numeroase pe care aceasta activitate fizica le aduce pentru creier si pentru intregul corp. Printre alte beneficii ale dansului se numara de asemenea imbunatatirea tonusului muscular si a rezistentei, tinerea sub control a greutatii corporale, dar si un plus de incredere in propria persoana.

Per total, dansul ajuta la o mai buna functionare mentala si contribuie la o stare generala mai buna. Din acest motiv, data viitoare cand ti se ofera o invitatie la un curs de dans, nu trebuie sa stai in dubii, ci sa accepti imediat. Beneficiile dansului pentru creier le poti simti de asemenea chiar si daca iesi la o seara dansanta impreuna cu prietenii.