Beneficiile dansului pentru dezvoltarea armonioasa a copilului tau

dans pentru copii

De cand am devenit mama, imi canalizez toata energia si ideile creative spre copil. Nazdravana mea are 5 ani si e plina de energie. Ma gandeam mai demult sa ii ofer sansa unor activitati deosebite, insa o prietena m-a sfatuit sa astept vreo doi anisori pentru ca sa fie mai pregatita sa infrunte orice provocare. Mimozica mea, cum o alint, e tare rasfatata si neastamparata si ar vrea de toate. Dar nu ne pemitem nici financiar chiar orice si oricum, nu pe toate odata. Si apoi, asa cum m-a temperat tot aceasta prietena buna a mea, nici nu e bine pentru copil sa il incarci cu prea multe activitati inca de la varste timpurii. Caci e mai mult ca sigur ca se va plictisi si va obosi exact cand are mai multa nevoie, mai tarziu.

Asa ca, am urmat sfatul prietenei mele si impreuna cu sotul meu am decis ca e mai bine sa optam pentru o singura activitate si buna, acum, la varsta de 5 ani. Ne-am gandit destul pana sa ne vina aceasta idee luminata in minte. Ne gandeam la inot, la calarie, la pian etc. Pana cand am descoperit ca exista in Bucuresti si chiar la noi in sector, o scoala foarte buna de dans – Latino-Time. Mi-am zis, asta e!

Mimozica mea o sa fie mai mult decat incantata. In plus, este o oportunitate placuta pentru a se dezvolta armonios si pentru a se disciplina. O dovedesc si sfaturile psihologilor, dar si ale pediatrilor. Mi-am dat seama cate beneficii ar fi deodata pentru ea.

Cele mai importante beneficii ale dansului asupra sanatatii copilului

Pe de o parte, la dansuri copilul nu este niciodata singur si va cunoaste o gramada de copii, mai mici, mai mari sau chiar de varsta sa. In acelasi timp, se va invata cu ideea de profesor, de indrumare, de disciplina, caci prezenta instructorului de dans ii va impune intrinsec lucrul asta.

Pe de alta parte, asa cum mi-a spus si medicul meu, corpul ei va avea o dezvoltare armonioasa; miscarea si dansul sunt foarte importante pentru a preveni eventualele boli de inima sau problemele cu tensiunea de mai tarziu. Si cu siguranta multe fete o vor invidia pentru silueta deosebita. Sunt chiar ingrijorata cand vad atatia copii obezi in jur si ma gandesc ca nimeni nu ia nicio masura. Insa asta nu e tot.

Am sunat si am programat deja o intalnire cu instructorul. El mi-a explicat in detaliu ca sunt foarte multe avantaje ale dansului pentru intregul organism. Toate miscarile iti solicita atat mintea, cat si corpul. Coordonarile, dinamismul, ritmul etc., contribuie deopotriva si la dezvoltarea armonioasa a creierului. Ca sa nu mai spun de flexibilitate si muschi de fier.

Imi doresc tare mult pentru Mimozica mea sa aiba un corp zvelt si sa fie mereu in centrul atentiei. Mai ales ca, alegand o activitate care se desfasoara in permanenta in grup sau in perechi, se va invata de timpuriu cu lucrul in echipa, cu ideea de instructor si tot asa.

In plus, instructorul ne-a lasat sa asistam la primele ore, si asa am putut sa o sorbim din priviri pe Mimozica noastra, pe care ne-o imaginam deja cand o micuta lebada alba, cand o focoasa dansatoare de salsa, pe ritmurile de la Latino-Time.